През първите десет дни на октомври олиото на едро поевтинява с 3.4 на сто до 2.59 лв. за бутилка от един литър. Захарта през същия период се търгува по 1.49 – 1.50 лв./кг на едро.

Брашно, тип "500", понижава цената си с две стотинки и се търгува по 0.78 лв./килограм, докато яйцата остават без промяна по 0.18 лв. бройката.

Цената на ориза се качва с 0.4 на сто до 2.42 лв./кг., съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).

Замразените пилета се продават с 1.8 на сто по-скъпо - средно по 3.92 лв./кг; малотрайните колбаси се търгуват средно за периода по 4.82 лв./кг, а цената на шпековия салам се запазва 9.26 лева за кг.

Цената на едро кашкавал "Витоша" се е понижила през периода с 0.4 процента и достига 9.19 лв./кг; цената на кравето сирене пада с 1.4 на сто - до 4.35 лв./килограм,

Оранжерийните краставици са поскъпнали с 10.4 процента - до 1.70 лв./кг по цени на едро. Оранжерийните домати поскъпват с 32.5 на сто и се продават средно по 1.59 лв. за килограм.

Цената на картофите скача с 15.4 на сто и те се продават средно по 0.60 лв./кг. Цената на зелените чушки се качва с 5.3 на сто до 1.25 лв. за килограм, а на червените чушки цената се вдига със 7.7 на сто до 1.40 лв. за килограм.

Зелето поскъпва с 5.3 на сто процента до 0.40 лв. за килограм на едро. Цената на морковите се вдига с 5.1 на сто до 0.83 лв. за килограм на едро.