OMV укрепва позицията на сектора „Проучване и добив” в Средния Изток

438
OMV укрепва позицията на сектора „Проучване и добив” в Средния Изток

OMV Aktiengesellschaft, водеща петролна и газова компания в Централна Европа, укрепва позицията на сектора си „Проучване и добив„ в Средния Изток с влизането в област Кюрдистан в Ирак. На 6 ноември 2007, OMV Petroleum Exploration GmbH, която е 100% дъщерна компания на OMV, подписа като оператор два договора за съвместно производство за два проучвателни блока с правителството на Кюрдистан.

Блоковете Mala Omar и Shorish покриват около 800 кв. км и са разположени близо до Ербил (Erbil), столицата на Кюрдистан. Двата блока са с голям потенциал за основни петролни открития.

Хелмут Лангагнер, член на управителния съвет и директор „Проучвания и добив на нефт и газ” в OMV, заяви: ” Навлизането ни в Кюрдистан в Ирак, е в съгласие със стратегията ни и доказателство за засилване позициите на сектора „Проучване и добив” в един от основните ни региони, Средния Изток. Ние отчитаме възможността за открития в проучвателните райони като много надеждни и очакваме с нетърпение да заздравят проучвателното ни портфолио.”

Работата по блоковете ще започне през 2008 г. с 2D сеизмичен анализ, който ще бъде последван със сондиране на проучвания кладенец във всеки блок през следващите три години.

OMV извършва балансирана международна дейност по проучване и добив на нефт и газ в 20 страни, които се намират в шест основни региона – Дунавския регион, Адриатика, Северна Африка, Северозападна Европа, Близкия Изток, Австралия/Нова Зеландия и Русия/Каспийски регион. Дневният производствен обем на OMV вече е близо 322,000 барела на ден, а запасите на компанията възлизат на около 1.3 млрд нефтени барела в края на 2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg