Орешарски подписа договор с директора на Краун Ейджънтс

402
Министърът на финансите Пламен Орешарски и Програмният директор на Краун Ейджънтс Браян Банс подписаха договор за трети етап на програма за реформи.

Договорът е изцяло консултантски и е на стойност 3.9 милиона лири, като изтича в края на 2008-ма година.

Той ще ангажира "Краун Ейджънтс" с по-широк кръг от финансови въпроси, като консултациите им ще бъдат насочени към всички приходни агенции, част от структурата на Министерство на финансите.

По програмата ще работят десет постоянни съветници, които ще бъдат подпомагани от допълнителни експерти, ангажирани краткосрочно.

Целта на договора е да се отговори на новите предизвикателства пред приходните администрации, свързани с членството на България в ЕС и в частност на влизането на България в общия пазар и рисковете, свързани с изпълнението на приходната част на бюджета.

Те се обуславят от това, че България на практика няма „граница" с останалите страни-членки.

Консултантите ще предадат добрия европейски опит на служителите от приходните администрации по отношение на знания и процедури, за да може да се минимизира риска от източване на ДДС, да се повиши ефективността на борбата с данъчните измами и укриването на приходи, да се повиши ефективността на използването на наличната информация за целите на анализа на риска и да се подобри взаимодействието между отделните администрации.

Съвместната работа с Краун Ейджънтс ще гарантира във висока степен защита на легалните и добросъвестните данъкоплатци с всички произтичащи от това позитивни последици за държавата и гражданите - повишаване на данъчната култура, постигане на по-добра бизнес среда, борба с нелоялната конкуренция, постигане на ръст на приходите, както и повишаване на потенциала на администрациите.

Дейността на съветниците ще бъде в тясно сътрудничество със съответните агенции към Министерството на финансите.

Краун Ейджънтс ще изготвят ежемесечни доклади и тримесечен обобщен доклад за дейността си по изпълнение на поетите ангажименти - анализи и препоръки.

Ще се анализира практиката и рамката, в която изпълняват задълженията си администрациите и на тази база ще се предлагат препоръки.
Министерство на финансите ще създаде условия, които да осигурят тясното взаимодействие с приходните агенции, като по-този начин ще се гарантира реализирането на програмата.

Предишният договор изтече в края на 2006 година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg