Организират форум за регулаторните режими

305
Организират форум за регулаторните режими

Министерството на държавната администрация и административната реформа организира форум за обсъждане на Програма за по-добро регулиране 2008.2009 г., на която да се представят позициите на заинтересованите страни и да се обсъдят възможностите за бързи действия в посока подобряване на административното регулиране и бизнес средата на общинско ниво.

От Българската стопанска камара припомнят, че на проведеното на 17 март в Министерски съвет публично представяне и обсъждане на проекта на Програма за по-добро регулиране възникнаха редица въпроси, свързани с въвеждането и администрирането на регулаторни режими на общинско ниво без законово основание за това. Тези проблеми бяха повдигнати многократно от бизнес организациите, най-вече – от БСК.

За участие в срещата са поканени представители на администрацията на Министерския съвет, Министерството на държавната администрация и административната реформа, Сметната палата, Националното сдружение на общините в Р България, Българската стопанска камара и всички областни управители.

БСК ще бъде представена от своя зам.-председател Камен Колев, който ще запознае участниците с проведените от камарата серия от изследвания в областта на регулаторните режими и ще представи основните предложения на бизнеса за постигане на по-добро административно обслужване.

Снимка: БГНЕС фото

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg