Още 560 населени места в България с цифрови телефони до края на годината

1093
Още 560 населени места в България с цифрови телефони до края на годината


До края на годината телефоните в още 560 населени места ще бъдат цифровизирани. В тях ще бъдат премахнати всички така наречени „дуплексни” телефони, а разговорите вече ще се таксуват по време.

За пръв път у нас цифровизирането на стационарните телефони ще се реализира на базата на безжична технология.

„Телекомуникационните съоръжения, с които разполага компанията, ни дават възможност да използваме този иновативен подход”, споделя Емил Георгакиев, директор „Експлоатация и архитектура на мрежата” в БТК ГРУП. „Той ще ни позволи в рамките само на няколко месеца да цифровизираме телефоните в близо 1 300 населени места в страната по икономически целесъобразен начин”, допълва той.

За да могат да се възползват от възможностите на новата технология, телекомът ще предостави безплатно нови телефонни апарати на всички свои клиенти в тези населени места.

По този начин те ще могат да си активират редица полезни услуги, които до момента не са били достъпни чрез аналоговите телефони. Това са услугите разпознаване на входящите повиквания (CLIP), забрана за идентификация на собствения номер при изходящи повиквания (CLIR), пренасочване на повиванията към друг номер, изчакване на повикванията, конферентна връзка между трима участника и други.

След цифровизирането клиентите ежемесечно ще получават и детайлизирана справка за изходящите си разговори.

Освен посочените предимства клиентите на БТК ГРУП в тези населени места вече ще могат да избират между различните планове „У дома”, с включени 50, 150, 250 и 350 минути.

С цифровизирането ще бъдат променени и телефонните номера на някои от абонатите. Промяната ще бъде различна за отделните населени места, които ще се цифровизират. При част от тях пред номера ще бъде прибавена само една цифра, а при други – ще бъде предоставен напълно нов номер. Клиентите, чиито номера са изцяло сменени, ще получат като компенсация 50 безплатни минути за разговори през следващия месец. Автоматично съобщение ще информира за новия номер на всеки клиент.

Непосредствено след промяната, новите телефонни номера ще бъдат включени и в базата „Справки” на БТК. На телефон 118 00 на цената на един градски разговор всеки може да получи новия номер на клиент срещу стария. Актуалните данни с номерата са достъпни и от интернет страницата на БТК ГРУП www.btc.bg.

Трийсет дни преди да бъдат сменени номерата на телефоните им, клиентите на БТК ще получат уведомителни писма с новите си цифрови номера.

Припомняме ви, че в момента нивото на цифровизация на телефоните в страната е над 74%. Според плановете на компанията до края на годината този процент ще надхвърли 81%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg