От май българите плащат битовите си сметки със SMS

459
От май българите плащат битовите си сметки със SMS

От май българите ще могат да плащат битовите си сметки бързо и лесно с изпращането на един SMS. Това става с въвеждането на новата услуга на ePay.bg – ePayGSM. За да се възползват от нея, потребителите трябва да имат само валиден GSM номер (без значение от плана и оператора) и активна банкова карта (за клиентите на 21 банки в цялата страна).

Системата осигурява възможност за плащане на сметки за ток, парно, вода, телефон, GSM, газ, интернет, кабелна телевизия, лизинги, кредити, наеми и др., и е достъпна за всеки потребител, съобщиха от компанията за Profit.bg.

Ползването на услугата изисква еднократна регистрация. За инструкции и информация за точните стъпки потребителят трябва да изпрати празен SMS на номер 1901. След това може да избере един от вариантите за регистрация - по телефон, на интернет адрес www.epaygsm.com или в банков клон. По време на регистрацията потребителят определя GSM номера, от който ще прави разплащанията и банковата карта, от която ще бъдат покривани дължимите суми.

Освен това сам избира кои от комуналните услуги ще заплаща със SMS. За бърза и лесна регистрация всеки потребител трябва предварително да подготви абонатните номера към различните доставчици на услуги, които може да открие в месечните си фактури. За регистрирането на всеки абонатен номер се заплаща еднократна такса в размер на 0.90 лв.

След като стане абонат на ePayGSM, всеки месец ползвателят на услугата ще получава SMS за дължимите суми с инструкция за плащане от 1901. За да плати, е достатъчно да отговори на получения SMS, като спазва инструкциите. След това получава задължително обратен SMS „разписка” с информация за транзакцията (плащането е извършено или отказано). Не е необходимо да пазите съобщения в пощенската кутия на вашия телефон, тъй като компаниите отчитат плащането автоматично и не изискват представянето на документ. Услугата не се заплаща допълнително, като цената на SMS-ите е без увеличение на телефонната тарифа (по избрания от вас тарифен план). И не на последно място, потребителите могат да се възползват от удобствата на ePayGSM, дори когато са в чужбина.

Системата ePayGSM е изключително добре защитена и сигурността на плащанията е гарантирана. Нареждането към банката става дистанционно, като вашият GSM номер не е обвързан пряко с банковата ви сметка. По този начин конфиденциалността на информацията е гарантирана, тъй като SMS –ите не съдържат информация за личните данни на клиентите.

Снимка: Георги Маринов, изпълнителен директор на ePay.bg и Гергана Панайотова, изпълнителен директор на ePayGSM.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg