Отбелязваме Световния ден на околната среда

306
Отбелязваме Световния ден на околната среда

Програмата на ООН за околна среда обяви за мото на Световния ден на околната среда 5 юни - „Топящите се ледове - гореща тема?".

Мотото насочва вниманието на световната общественост към ефекта от изменението на климата върху планетата и по-специално върху полярните екосистеми и общности.

Целта е да се подчертае , че изменението на климата е въпрос, който касае всеки един от нас и че ние можем да допринесем за решаването на проблема като използваме по-малко енергия и в ежедневния си живот правим избор щадящ околната среда.

Международното честване на деня ще бъде в Тромсо, Норвегия. То е част от целогодишните инициативи и на ЕВропейския съюз, включено в кампанията на Зелената седмица.

„Уроците от миналото, бъдещи предизвикателства" е водещото мото на Зелената седмица тази година, организирана под егидата на Европейската комисия.

Акцентът на Зелената седмица е отбелязването на 50-годишнината от подписването на Римския договор, поставил началото на Европейския съюз.

Годишнината е повод да се направи преглед на 50-годишната европейска политика в околната среда и да се отправи поглед към бъдещите предизвикателства.

По време на централната проява на Зелената седмица - конференция в Брюксел, ще се търси отговор на въпросите нуждаем ли се от промяна на нашия начин на живот и каква да бъде тя, как иновациите и технологиите могат да ни помогнат да се справим с предизвикателствата от изменението на климата и другите проблеми свързани с опазването на околната среда и устойчивото развитие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg