Откриват пречиствателна станция в Разлог за 5 млн. евро

569
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще открие пречиствателна станция за отпадъчни води в Разлог утре, на 24 октомври 2007 г. от 11.00 часа.

Проектът е финансиран по линия на Програма ФАР, Трансгранично сътрудничество България – Гърция. След проведените търгове за изпълнител е определен консорциумът “МТ – Ермон – Домокат”, а супервизията е поверена на консорциума “Акваконсулт – БТЕ – Дочконсулт - БСОМ”.

Цената за изпълнение на проекта е 5 млн. евро, като 3 620 296 евро са осигурени по линия на Програма ФАР, а 1 215 146 евро са национално съфинансиране.

Изградената пречиствателна станция е с капацитет 19 хил. еквивалент жители като населението на града в момента е около 13 хил. жители.

Ще се даде възможност за включване на допълнителни количества отпадни води, след което капацитетът може да достигне около 30 хил. жители.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...