Откриват пречиствателната станция в Пазарджик

331
Откриват пречиствателната станция в Пазарджик

Министър Джевдет Чакъров ще открие днес пречиствателна станция за отпадни води в Пазарджик. Тя е изградена със средства по програма ИСПА в размер на над 10.7 млн. евро по проект, управляван от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), съобщиха от пресцентъра на ведомството.

МОСВ изпълни поетия пред ЕК ангажимент за завършване на обекта до края на август и вече има издаден акт 15 за приключване на строителството. Съоръжението ще обслужва 156 000 еквивалент жители.

Пречиствателната станция в Пазарджик беше един от проблемните проекти по ИСПА заради забавяне на сроковете за изграждане, но със съвместните усилия на МОСВ и ЕК, а също е със съдействието на вицепремиера Меглена Плугчиева, той беше спасен и приключен.

На няколко пъти се налагаха корекции на първоначалния проект заради възникнали обективни обстоятелства, три пъти е удължаван срокът за строителство, две тежки наводнения през 2005 и 2006 г. също създават проблеми и нанасят щети, които трябва да бъдат отстранявани.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg