Параходство „Български морски флот” поръчва три нови кораба

588
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще вземат участие в церемонията по подписването на договор между Параходство „Български морски флот" ЕАД и "Булярд" - Корабостроителна Индустрия, за строителството на три нови кораба, информират от Министерството на транспорта.

Очаква се на събитието да присъства и министър-председателят на Република България Сергей Станишев. Подписването ще се състои на 16.08.2007 г., от 10.30 часа, в зала „Пресцентър" на Фестивален и конгресен център гр. Варна.

По-късно официалните гости ще посетят "Булярд" - Корабостроителна Индустрия. Предвижда се изявление пред медиите в района на Голяма Докова камера на "Булярд"-Корабостроителна индустрия, гр. Варна, от 12.30 часа.

Ще бъдат сключени два договора: за строителство на един приблизително 21 200 TDW кораб за насипни товари. Срок на доставка е 31.12.2009 г. А вторият договор е за строителство на два приблизително 55 500 TDW кораба за насипни товари (SUPRAMAX), като срокът на доставка е 31.01.2012 г.

За сключването на посочените договори е прието решение на Съвета на директорите на „Параходство Български морски флот" ЕАД, гр. Варна, на 15 август 2007 г.

Договорите за строителство на корабите са одобрени на същото заседание на Съвета на директорите на „Параходство Български морски флот" ЕАД, гр. Варна.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg