Парламентът одобри структурните промени в правителството

467
Парламентът одобри структурните промени в правителството

Със 154 гласа "за" , 72 "против" и без нито един "въздържал се" парламентът одобри структурните промени в правителството, предложени от премиера Сергей Станишев, информира БТА.

Министерството на земеделието и продоволствието и Министерството на държавната политика при бедствия и аварии се преименуват съответно в Министерство на земеделието и храните и Министерство на извънредните ситуации. От трима на четирима се увеличава броят на вицепремиерите, прие Народното събрание. Със 155 гласа "за", 74 "против" и нито един "въздържал се" парламентът одобри и персоналните промени в кабинета. Досегашния посланик на страната в Германия Меглена Плугчиева беше избрана за заместник-министър председател, който ще координира дейностите, свързани с усвояването на средствата от европейските фондове.

Министър на вътрешните работи става досегашният председател на ПГ на "Коалиция за България" Михаил Миков, Евгений Желев - министър на здравеопазването, Николай Цонев - министър на отбраната, а министерството на земеделието и храните се поема от Валери Цветанов. Парламентът освободи от постовете им съответно - Румен Петков, Радослав Гайдарски, Веселин Близнаков, Нихат Кабил и Емел Етем. За министър на извънредните ситуации беше избрана Емел Етем.

Промените подкрепиха депутатите от управляващата коалиция и независими народни представители, опозицията гласува "против".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg