Първата за 2007 г. трудова борса, организирана от Агенцията по заетостта се провежда утре

556
Първата за тази година трудова борса, организирана от Агенцията по заетостта, ще се проведе утре, 16.03.2007 г., в Троян. Агенцията е предвидила 17 трудови борси в различни градове на страната през 2007 година, като 13 от тях ще бъдат специализирани, информират от Министерството на труда и социалната политика.

Във Враца, Елин Пелин, Кюстендил и Хасково ще бъдат организирани 4 общи трудови борси. Специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството ще бъдат организирани от бюрата по труда в Троян, Меден рудник, Поморие, Добрич и Смолян.

В областта на строителството трудови борси ще бъдат организирани от бюрата по труда в Силистра и Видин, а в сферата на шивашката промишленост – от бюрото по труда в Шумен. Борса в сферата на машиностроенето ще има в Сопот, а в Стара Загора ще бъде организирана трудова борса за специалисти с висше образование. Специална борса е предвидена и за младежи до 29 години в Перник, а две от специализираните трудови борси – в Карнобат и в Садово, ще са насочени към ромското население.

През миналата година Агенцията по заетостта организира и проведе 22 трудови борси в страната – 12 общи, и 10 специализирани борси, насочени към ромската общност. В борсите участваха 454 работодатели и 3635 търсещи работа лица. Бяха обявени 4560 свободни работни места, а 3000 души са започнали работа. 70% от тях са били регистрирани в бюрата по труда.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg