Подновиха преговорите между Ролман и стачкуващите работници в „Пирин-Текс”

524
По инициатива на Емилия Масларова, министър на труда и социалната политика, вчера, 17 юли 2007 г., се проведе среща по повод ескалиращото социално напрежение в „Пирин-Текс” ЕООД.

На срещата присъства Бертрам Ролман, директор на „Пирин-Текс”, Иво Прокопиев, президент на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, членове на Управителния съвет на Българската асоциация на производителите на текстил, д-р Желязко Христов, председател на КНСБ, д-р Евгени Душков – председател на Националния стачен комитет на КТ „Подкрепа”, и председателя на Федерация „Лека промишленост” на КТ „Подкрепа”. Направен бе преглед на прилагането на трудовото законодателство в „Пирин-Текс” ЕООД.

Обсъдени бяха позициите на работодателя и на стачкуващите работници и служители по спорните въпроси. Страните се обединиха около мнението, че е налице ресурс за започване на преговори между работодателя и стачкуващите работници, на които да се обсъдят поставените искания и да се намерят компромисни решения, които да бъдат в интерес и на двете страни.

Министерството на труда и социалната политика ще подкрепи усилията на работодателя за подобряване условията на труд и повишаване квалификацията на работещите в Ролман.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...