Подписаха договора за приватизация на 100% от “Топлофикация Русе” ЕАД

937
Подписаха договора за приватизация на 100% от “Топлофикация Русе” ЕАД

Агенцията за приватизация, в качеството си на продавач, и “Холдинг Словенске Електрарне” ООД, Република Словения, като купувач, подписаха договора за приватизационна продажба на 4 813 367 броя акции, представляващи 100% от капитала на “Топлофикация Русе” ЕАД, Русе.

Договорът беше подписан от Тодор Николов, изпълнителен директор на АП и от Йоже Загожен и Дамян Колетник, директори на компанията.

Съгласно подписания договор, покупната цена на продаваните акции е в размер на 85.1 млн. евро, като за 10% от капитала или 481 337 броя акции от Топлофикация Русе се допуска плащане с непарични платежни средства.

Купувачът се задължава да не прехвърля акциите на дружеството, правата и задълженията, произтичащи от договора, както и да не намалява участието си в капитала му под 51% за срок от три години.

”Холдинг Словенске Електрарне” ще трябва да запази основния предмет на дейност и да не допуска ликвидация или преобразуване на дружеството за срок от три години и да не прекъсва производството на електрическа и топлинна енергия освен в случаите, предвидени в лицензията издадена на дружеството.

Купувачът се задължава да поддържа разходите за труд във всяка от 3-те години след приключване, поне на равнището на разходите за труд, които дружеството е имало през годината приключила на 31 декември 2005 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg