Пол Мориц и Алфред Лугщайн са новите членове на УС на UNIQA България

330

Пол Мориц e новият Председател на Управителния Съвет на дъщерното дружество на UNIQA в България, а Алфред Лугщайн поема поста Член на управителния съвет и Изпълнителен търговски директор, съобщават от компанията.

Навлизането на UNIQA Group Австрия в България започна още през юли 2005 г. чрез придобиването на 20% от акционерния капитал на Витоша - шестото по големина застрахователно дружество.

През март 2007 г. UNIQA увеличи дела си от 20% на 51% и същевременно – в съответствие с единната стратегия за търговската марка на UNIQA в Източна и Югоизточна Европа – беше променено името на компанията от Витоша на UNIQA.

ЗК “Уника” АД – както и ЗК “Уника Живот” АД - са учредени като частни дружества през 1992 г. под името Витоша. Заедно двете дружества постигнаха по предварителни данни премиен приход от 82,2 милиона лева (42 млн. евро) през 2006 г.

Това отговаря на ръст от 28,6%, сравнен с 2005 г. – подчертано над средния ръст на българския застрахователен пазар. Като резултат пазарният дял на двете дружества в България се покачи на 6,6%. В общото застраховане UNIQA отбеляза растеж в България от 21,3% и годишен премиен приход от 66.4 милиона лева (33,9 млн. евро).

В съответствие с общите пазарни тенденции портфолиото на UNIQA в България е доминирано от автозастраховането. С увеличението от 72,3 % спрямо 2005 г. и съответно 15.8 милиона лева (8,09 млн. евро) годишен премиен приход през 2006 г.

ЗК “Уника Живот” АД отбелязва ръст над средностатистическото ниво в животозастраховането и вече е има силно пазарно присъствие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg