Получаваме 21.5 млн. евро за намаляване на икономическите различия

430
Получаваме 21.5 млн. евро за намаляване на икономическите различия

България ще получи 21.5 милиона евро по линия на т. нар. Финансов механизъм на Европейската икономическа зона, в която участват Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

В четвъртък тази седмица представителите на България и Румъния към Европейския съюз ще подпишат в Брюксел Меморандум за разбирателство с представители на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, по силата на който двете страни ще получат съответно по 21.5 и 50.5 милиона евро до 2009 година.

Тези средства са предназначени за намаляване на социалните и икономически различия със страните от Европейската икономическа зона, съобщиха от представителството на Норвегия към Европейския съюз, цитирани от БТА.

По линия на Финансовия механизъм на Европейската икономическа зона Норвегия, Исландия и Лихтенщайн да осигурили за периода 2004-2009 г. 1,2 милиарда евро за приетите в Европейския съюз през 2004 г. десет страни, както и за Гърция, Испания и Португалия.

Освен чрез Финансовия механизъм на Европейската икономическа зона, Норвегия осигурява допълнителни средства за новоприетите страни в Европейския съюз чрез двустранни споразумения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...