Правителстото ще подпомогне два инвестиционни проекта за близо 155 млн. лв.

587
Със 7 616 128 лв. държавата ще подпомогне два инвестиционни плана - на "Асарел-Медет" АД и "Варна Тауърс" ООД. Средствата ще бъдат за реконструкцията на 13 км. от второкласния републикански път Пирдоп-Панагюрище и ВиК проводи, собственост на община Варна.

По проекта на "Асарел-Медет" се осигуряват 6 783 000 лв., а на "Варна Тауърс" - 833 128 лв.Това съобщи правителствената информационна служба.

Инвестиционният план на "Асарел-Медет" АД е за над 71 млн. лв. и включва модернизация на рудника и на обогатителната фабрика. До юли т. г. са вложени 58 млн. лв. или над 81 на сто от предвидените средства. Дружеството се занимава с добива и обогатяването на медни и медно-пиритни руди, биохимично извличане на мед, производство на висококачествени медни концентрати, анодна и катодна мед.

От медния концентрат 90% се доставя на "Кумерио Мед"АД, а 10 на сто е за
износ. "Асарел-Медет" осигурява работа на около 1240 души. Рехабилитираният 13-километров пътен участък ще обслужва всички предприятия на територията на общините Панагюрище, Пирдоп и Златица, както и гражданите, ползващи пътната връзка Пирдоп-Панагюрище.

Проектът на "Варна Тауърс" ООД предвижда изграждането на търговски и административен комплекс с разгърната застроена площ 51 761 кв. м. В него ще бъдат инвестирани 84 млн. лв. Той ще е готов през 2010 г. При изпълнение на строително-монтажните работи ще бъдат разкрити над 400 работни места. След откриването на търговския център в него ще работят около 600 души, а в
административната част - близо 1200.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg