Правителството забрани на „Хасково Табак АД" да обработва тютюн за една година

708
Правителството забрани на „Хасково Табак АД

Правителството реши да отнеме разрешението за промишлена обработка на тютюн на „Хасково Табак АД" за срок от 12 месеца.

Министрите уточниха, че след решение на Хасковския окръжен съд от 31 март 2006 година се е променило наименованието на фирмата на дружеството от „Хасково БТ" АД на „Хасково Табак" АД, като с това се прекратява дейността на дружеството и се обявява в срок на ликвидация в срок от 18 месеца.

Министрите уточниха, че съгласно разпоредбата на член 8 ал. 1 т. 1 от Наредбата за условията и реда на издаване и за отнемане на разрешения за промишлена обработка на тютюн и за производство на тютюневи изделия, разрешение за промишлена обработка на тютюн може да се отнеме в срок от 18 месеца, когато срещу притежателя на разрешението за тази дейност има започнало производство за несъстоятелност.

Днешното решение на правителството бе подкрепено от обстоятелството, че през последните години дружеството драстично е намалило изкупуването на тютюн и промишлената му обработка.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...