Представихме стратегията си за растеж пред Световната банка

890
Представихме стратегията си за растеж пред Световната банка

Заместник-министърът на финансите Боряна Пенчева се е срещнала днес в София с Питър Харолд, директор в Световната банка за централноевропейските и балтийските страни и експерти от банката, съобщиха от Министерството на финансите.

Повод на визитата на екипа от Световна банка е обсъждането на графика за изпълнение на заложените в стратегията за партньорство между България и Световната банка цели.

Боряна Пенчева отбелязва, че стратегията за партньорство със Световна банка ще помогне да се постигнат заложените цели в средносрочните стратегически документи на България - Националната програма за реформи и Конвергентната програма.

По време на срещата с Питър Харолд Пенчева е представила българската позиция - чрез стабилни публични финанси да достигнем целта за ускорен икономически растеж.

Заместник-финансовият министър прогнозира устойчив и стабилен икономически растеж, като плановете за тази година са той да бъде 3.6 на сто, а негов основен двигател е износът.

Питър Харолд е посочил, че е видим напредъкът на страната в реалното усвояване на евросредствата, а Стратегията за партньорство е иновативен инструмент, чрез който Световната банка ще съдейства за ускоряване на процеса.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg