Продажбата на летище Търговище - спряна

766
Продажбата на летище Търговище - спряна

Правителството отмени решението на МС от 22 юни 2009 г., с което се дава съгласие за продажбата на бившeто летище Търговище, собственост на „Летище Пловдив" ЕАД. Кабинетът прие условията и процедурата за нецелесъобразни.

След извършен вътрешен одит от МТИТС са установени множество съществени нарушения при обявяването и провеждането на процедурата за продажба на Летище Търговище, като: неспазване на 14-дневния срок за публикуване на обявата за търга; обявлението е публикувано на 10 август 2009 г., а дата за провеждане е 20 август 2009 г.

В противоречие със Закона за търговския регистър е от кандидатите да се изискват удостоверения от Агенцията по вписванията. Така се отстраняват другите участници от процедурата и ценовите им предложения не се отварят. Липсва конкуренция и не може да се постигане по-добра продажна цена на имота.

Съгласно оценката на активите на бившето летище Търговище, предложената стойност към месец март т. г. е била 445 232 лв.

Назначената от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков проверка доказа, че това е едва 10.49% от балансовата стойност на активите. Новата оценка на пазарната стойност възлиза на 1 409 664 лв.

Имотът е с площ 943 388 кв. м, заедно с построените в него двуетажна масивна железобетонна сграда - аерогара (с приемна част, технически блок и ресторант) и едноетажна масивна сграда за техническо обслужване.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg