Прокуратурата иска отстраняване на Лечков като кмет

597
Прокуратурата иска отстраняване на Лечков като кмет

Днес Окръжна прокуратура внесе в Окръжен съд - Сливен искане за отстраняване на Йордан Лечков от заеманата от него длъжност кмет на община Сливен.

С постановление на разследващия орган кметът на община Сливен Йордан Лечков е привлечен в качеството си на обвиняем. На 15 април 2010 г. на Йордан Лечков са предявени 7 обвинения за извършени престъпления по служба: 2 обвинения с правна квалификация по чл. 282, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК за злоупотреба със служебно положение, 3 обвинения с правна квалификация по чл. 283 от НК за нецелево разходване на бюджетни средства, 1 обвинение по чл. 254 а, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК, както и за съставяне на официален документ с невярно съдържание (1 обвинение с правна квалификация по чл. 311 от НК).

С оглед повдигнатите обвинения на Йордан Лечков, които имат за предмет престъпления, извършвани във връзка с работата му и, за да се осигури обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото, днес Окръжна прокуратура внесе в Окръжен съд - Сливен искане за отстраняване на Йордан Лечков от заеманата от него длъжност кмет на община Сливен.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg