Прокуратурата внесе обвинение срещу вдовицата на Косьо Самоковеца

654
Прокуратурата внесе обвинение срещу вдовицата на Косьо Самоковеца

Софийска окръжна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски окръжен съд срещу вдовицата на Косьо Самоковеца - Ангелина Недялкова Димитрова, затова, че в периода 1 март – 30 април 2000 г. на митница „Аерогара София” Димитрова е пренесла през границата на страната стоки с търговско предназначение на обща стойност 697 741 лв.

Това е станало без знанието и разрешението на митницата, като Димитрова е използвала преправени официални документи – неистински фактури. Предметът на контрабандата е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай.

Димитрова е обвинена и престъпление по чл. 253, ал. 1 от НК, затова че на 22 март 2004 г. в гр. София, в качеството си на управител и едноличен собственик на капитала на „Борогруп травел Лондон” ЕООД, е извършила сделка – продажба на всичките 400 дяла на дружеството на обща стойност 40 000 лв. на „Адамко” ООД, регистрирано в САЩ, като е знаела, че това имущество е придобито чрез престъпление – контрабанда.

Вдовицата на Константин Димитров - Самоковеца участва в управление на 4 фирми, една от които наскоро е прекратила дейността си. Родената през 1973 г. Ангелина Недялкова Димитрова е едноличен собственик на фирмите "Тандем 2001", "Борогруп Травел Лондон" и "Ангелина 2001 - Ангелина Димитрова". Други две фирми - "Борогруп" и "Борогруп травел" са прекратили дейността си, сочи справка в ДАКСИ.

През септември 2006 г. вдовицата на Самоковеца успя да продаде хотела си "Константин палас" в Боровец на една от дъщерните фирми на "Феста холдинг". Тогава новата собственичка на хотела - Петя Славова (изпълнителен директор на "Феста холдинг") заяви, че "Борогруп травел Лондон" ЕООД е ипотекирала имота и е взела кредит от Инвестбанк на стойност 3 млн. лева. С по-голямата част от него фирмата покрива задължения по акт на НАП.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg