Промишленото производство расте през август

350
Промишленото производство расте през август

По предварителни данни през август 2011 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, намалява с 2.0% в сравнение с юли 2011 година.

През август 2011 г. календарно изгладеният индекс на промишленото производство нараства с 1.0% спрямо съответния месец на 2010 година.

Месечни изменения

През август 2011 г. спрямо предходния месец производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ намалява с 6.2%, производството в добивната промишленост - с 5.8%, а в преработващата промишленост - с 3.5%.

По-значителен спад в преработващата промишленост се наблюдава при производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 11.8%, при печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители - с 10.6%, при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - със 7.8%, при производството на основни метали - с 5.6%. Ръст е регистриран при производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 20.1%, при производството на мебели - с 2.4%, при производството на изделия от каучук и пластмаси - с 1.7%.

Годишни изменения

На годишна база увеличение на промишленото производство, изчислено от календарно изгладените данни, е отчетено в добивната промишленост - със 7.1%, в преработващата промишленост - с 1.0%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отбелязано намаление от 0.6%.

Регистриран е ръст в производството на продукти за междинно потребление - 4.1%, в производството на енергийни продукти - 3.3%, докато в производството на инвестиционни продукти е отчетено намаление - 11.4%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg