Промишленото производство расте с 2.4% на годишна база

539
Промишленото производство расте с 2.4% на годишна база

По предварителни данни през октомври 2011 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, нараства с 0.4% в сравнение със септември 2011 година, съобщава НСИ.

През октомври 2011 г. календарно изгладеният индекс на промишленото производство нараства с 2.4% спрямо съответния месец на 2010 година.

Месечни изменения

През октомври 2011 г. спрямо предходния месец нараства производството в добивната промишленост - с 9.4%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 7.3%, докато в преработващата промишленост е отчетено намаление от 0.1%.

По-значителен спад в преработващата промишленост се наблюдава при ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 24.6%, при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 20.3%, при производството на напитки - с 6.1%, при производството на изделия от каучук и пластмаси - с 5.8%, при производството на облекло - с 5.0%. Ръст е регистриран при производството на основни метали - с 18.4%, при печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители - с 13.9%, при производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 9.5%.

Годишни изменения

На годишна база увеличение на промишленото производство, изчислено от календарно изгладените данни, е отчетено в добивната промишленост - с 13.0%, и в преработващата промишленост - с 2.5%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отбелязано намаление от 1.8%.

Регистриран е ръст в производството на продукти за междинно потребление (5.7%), в производството на инвестиционни продукти (5.0%) и в производството на енергийни продукти (1.9%).

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg