Радостин Василев oсвободи ръководството на Тотото без мотиви

465
Радостин Василев oсвободи ръководството на Тотото без мотиви

Спортният ни министър Радостин Василев коментира защо е решил да смени ръководството на Българския спортен тотализатор.

"Това стана с едностранен акт на министъра. Не съм длъжен да давам мотиви. Законът за публичните предприятия ми дава възможност да прекратявам това мандатно правоотношение предсрочно. Това и правя. Такова е желанието на колегите, не пожелаха да се разделим по взаимно съгласие", призна Василев.

"Разговаряхме по всички възможни варианти, но заедно стигнахме до извода, че ще се случи едностранно. Аз не съм съд. Доколкото разбрах, декларираха, че няма да обжалват."


Любопитно е уточнението на министъра, че има право да прекрати мандатността на Управителния съвет предсрочно, при положение, че неговият предшественик Андрей Кузманов не успя и трябваше да заведе съдебно дело, на което се очаква решение на втора инстанция, информира БНР.

"Аз съм принципал на това дружество и смятам, че бих могъл да поддържам по-добра комуникация с ръководство, което съм назначил и не е политизирано. Новият шеф ще бъде обявен допълнително. Ще продължим комуникация с изпълнителния директор, твърде възможно е той да остане в самия тотализатор. Няма скандал тук."

"Най-важно е какво очаква ръководството на спортния тотализатор. Аз очаквам печалби, естествено - търговски резултати. Никога не е било обсъждано тотото да не е монополист, слуховете за либерализиране на пазара са лъжа", допълни Василев.

Освободеният изпълнителен директор Любомир Петров пое поста в началото на 2020 година, като замени Дамян Дамянов – това стана по решение на тогавашния спортен министър Красен Кралев, след съгласуване с финансовия Владислав Горанов. Тогава смяната съвпадна с периода, в който Тотото стана монополист на лотарийните игри. Поставената му тогава цел беше подобряване на икономическите показатели. Те бяха подобрени, но това се оказа недостатъчно, за да има новият спортен министър доверие в досегашното ръководство.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

фен(бивш)
# 0
18:01 | 17 January 2022
Да живее,ПП.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg