Ръст на годишна база в търговията на дребно през януари

481
Ръст на годишна база в търговията на дребно през януари

По предварителни сезонно изгладени данни през януари 2016 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени запазва равнището си от предходния месец, показват данни на НСИ.

През януари 2016 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 1.3% спрямо същия месец на предходната година.

През януари 2016 г. оборотът нараства спрямо предходния месец при: търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - със 17.7%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2.0%. По-значително намаление е регистрирано при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 18.3%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 16.0%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 3.7%.

През януари 2016 г. спрямо същия месец на 2015 г. оборотът нараства при: търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 15.1%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 6.1%. По-значителен спад е регистриран в: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - със 17.9%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - със 7.9%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 5.7%.
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg