Рекламираме туризма си в Новосибирск и Санкт-Петербург

477
Рекламираме туризма си в Новосибирск и Санкт-Петербург

Председателят на държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова започва утре двуседмична обиколка в Русия. Програмата й включва срещи в Якутия, Иркутск, Новосибирск и Санкт-Петербург.

В северните региони на Русия залагат изключително много на програмите за оздравителен и рехабилитационен туризъм, които България предлага. При обиколката си в Русия Крушкова ще разговаря с местните администрации и с експерти по туризма. Иркутска област, която предстои да се обедини с Бурятския автономен окръг, е в района на най-голямото сладководно езеро Байкал и е една от 16-те специални икономически зони за развитие на туризма в Русия. Очаква се руските партньори да предложат и свои проекти за туризъм от България.

Република Саха (Якутия) прие неотдавна цялостна петгодишна програма за развитие на предприемачеството и туризма. Тя също се стреми да привлича туристи отвън предимно с изключителните си дадености в ловния и екологичния туризъм.

В Новосибирск са предвидени разговори с шефовете по туризма от Сибирския федерален окръг и най-големите туроператори. В Санкт Петербург Анелия Крушкова ще открие два офиса на работещи на руския пазар български туристически фирми - Алма тур и Балкан Експрес. Тя ще се срещне и с шефовете на туризма в руската северна столица и с 10 водещи туроператори по българското направление. Пътуването е по силата на подписаното през май междуправителствено Споразумение за сътрудничество в областта на туризма между двете страни.

През септември започва втора регионална обиколка на Крушкова за участието й в международната конференция по туризма на страните от организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, която ще се състои в Геленджик в Краснодарския край. Главните теми ще бъдат инвестиционните възможности, подготовката на кадри за туристическата индустрия, класификацията на плажовете.

Краснодарският край също е един от 16-те руски специални региони за развитие на туризъм, там е и зимната олимпийска столица Сочи. Очаква се руската страна подробно да представи инвестиционните си проекти в туризма и възможностите за българско участие. В края на годината е предвидена трета регионална обиколка на Анелия Крушкова - в Хантомансийск, Тюмен и Сургут, където са изворите на руските газови и петролни компании и средствата за туризъм в чужбина не са проблем.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg