Оранжерийните краставици и домати са най-поскъпващите храни за изминаваща седмица, сочат данни от Държавната комисия по стокови борси и тържища.

Цената им нарасна със съответно 43.7 и 25.3 на сто, до нива от 1.94 и 1.88 лв./кг.

Чесънът добави 5.9%, до 5.60 лв./кг, а картофите вече се продават по цени на едро от 0.58 лв./кг, или с 3.6 на сто повече от седмица по-рано.

Червеният и зеления пипер поскъпнаха с 4.2 и 2.3 на сто, до нива от 1.23 и 0.90 лв./кг, а зелето добави 2.4 на сто към цената си от 0.42 лв./кг.

На по-ниски цени от преди седмица се продават лимони и ябълки, респективно поевтинели с 4% и 2.1%, до 1.92 и 0.92 лв./кг.