С близо 2.5 млн. млн. лв. държавата ще подпомогне проекта на Montupet в Русе

520
С близо 2.5 млн. млн. лв. държавата ще подпомогне проекта на Montupet в Русе

С близо 2.5 млн. лв. държавата ще подпомогне инвестиционния проект на Montupet S.A. край Русе, съобщиха от правителството след заседанието на кабинета днес. От тях 513 221 лв. ще бъдат за изграждане на елементи на техническата инфраструктура, а 1 956 000 лв. са за електроснабдяване на Индустриален парк Русе.

Средствата са предвидени в бюджета за 2007 г. въз основа на Закона за насърчаване на инвестициите.

Програмата на Montupet S.A. включва инвестиции от 70 млн. лв. за построяването на завод за алуминиеви автомобилни части за световните марки Рено, Пежо, Ауди и Форд в Индустриалния парк.

Очаква се в него да бъдат разкрити най-малко 500 работни места. Целта е заводът да стане главното производствено звено на компанията в Европа.

Проектът е насочен към задоволяване на нуждите на производителите на автомобили и техните доставчици в Централна и Източна Европа. Цялата продукция ще бъде предназначена за износ - за Рено, Пежо-Ситроен, Ауди; Форд и Рено; Дачия, ТРВ (Чешка Република), Континентал-Тевес (Словакия). Предвижда се и откриването на офис, който ще се занимава с търсенето на доставчици в България на техника, екипировка, суровини и консумативи.

Правителството одобри анекс към Договора между България, община Русе и Montupet S.A. за изграждане на елементи на техническата инфраструктура, необходими за реализацията на инвестиционния план на френската компания, подписан през март 2006 г.

Договорът обаче, влезе в сила от юли 2006 г., поради изчакване на решение на Комисията за защита на конкуренцията, че предоставените средства не са държавна помощ. Част от него, свързана с пътната и ВиК инфраструктура, вече е изпълнена от община Русе в определения 7-месечен срок, но с анекса към договора ще се улесни доизграждането на обекта и разплащането с изпълнителя на обществената поръчка.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

:)
# 0
12:06 | 16 June 2012
6a im pomaga na tez ne6tasnici
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg