Само 5 страни от ЕС ограничават достъпа на български работници от 2009 г.

408
Само 5 страни от ЕС ограничават достъпа на български работници от 2009 г.

От догодина само 5 страни членки на Европейския съюз, ще продължат да ограничават достъпа на български работници до трудовите си пазари, предаде БНР. Това е казал еврокомисарят по социалната политика Владимир Шпидла в разговор със социалният ни министър Емилия Масларова.

Двамата са обсъдили и усвояването на средствата от Социалния европейски фонд и по програмата ФАР. Въпреки че нарушенията в социалното министерство са малко, ще се вземат мерки на базата на одита, който тече в момента, каза Масларова.

Еврокомисар Шпидла е в страната ни във връзка с провеждането на регионална конференция на високо равнище „Развитие на човешките ресурси” и на Седмица на социалната политика, които МТСП и ЕК организират в периода 25-30 май.

Седмицата на социалната политика ще бъде открита днес в хотел „Хилтън” от министър-председателя Сергей Станишев. В деня на официалното откриване ще участват държавният секретар от Министерство на труда, семейството и социалните въпроси на Словения, заместник министър-председателят и министър на социалните въпроси и на общественото здравеопазване на Белгия, министърът на труда и социалната солидарност на Португалия и заместник-генералният директор на ГД „Заетост, социални въпроси u равни възможности” на Европейска Комисия Ления Самуел.

Инициативата на МТСП предвижда поредица от дискусии на тема „Антидискриминацията и равни възможности”, „Социалната закрила и социалното включване”, „Безопасността и здравето при работа”, „Миграцията и труда”, „Политиката по заетостта в България”, „Европейски Социален фонд в България”.

Снимка: Правителствена информационна служба

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg