Симеон Дянков участва на неформалното заседание на ЕКОФИН

636
Симеон Дянков участва на неформалното заседание на ЕКОФИН

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще вземе участие в неформалното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), което ще се проведе в Мадрид на 16 и 17 април. Днес министърът ще направи изказване в рамките на форума „Thinking Economy" в испанската столица, който предшества неформалната среща на ЕКОФИН, информираха от МФ.

Финансовите министри на държавите-членки ще обсъдят изпълнението на Пакта за стабилност и растеж и Програмите за стабилност и Конвергентните програми на държавите-членки.

Сред обсъжданите теми ще бъде и засилването на националните бюджетни рамки като част от стратегиите за бюджетна консолидация в средносрочен и дългосрочен план.

Министрите на финансите от ЕС ще обсъдят и подготовката на пролетните срещи на МВФ и Световната банка и на срещата на финансовите министри и управителите на централните банки на държавите от Г20.

В събота, 17 април, Симеон Дянков ще се включи и в работата на Азиатско-европейския форум (АСЕМ), която ще продължи и в неделя. Сред темите на неформалния форум за диалог са икономическото и финансовото положение в Европа и Азия, финансовите реформи, както и предизвикателствата пред реалната икономика след края на икономическата криза.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg