“Софийска вода” инвестира 288 хил. лв. в три проекта

458
“Софийска вода” инвестира 288 хил. лв. в три проекта

„Софийска вода” започна работа по инвестиционен проект в район Кремиковци на стойност 179 хил. лв. Реконструкцията обхваща 910 метра по ул. „Петър Османов”, ул. „Белите брези”, алеи „Снежанка” и „Свежест” и ул. „Св. св. Кирил и Методий”.

Старият етернитов водопровод с диаметър 80 и 100 мм ще бъде подменен с полиетиленови тръби висока плътност с диаметър 160 и 110 мм.

В края на септември започва реконструкция на уличен водопровод по улици „Тополите” и „Алеко Константинов” в с. Владая, община Витоша.

Дружеството инвестира 63 хил. лв. и ще подмени 320 метра етернитов водопровод с диаметър 100 мм с полиетиленови тръби висока плътност с по-голям диаметър.

Инвестиционен проект за подмяна на уличен водопровод, изграден през 1959 г. на миналия век, стартира и в район Красна поляна. Реконструкцията обхваща Алея в жк Западен парк - от ул. „Сава Михайлов” до 48 ОДЗ.

Там се инвестират 46 хил. лв. за полагането на 265 метра полиетиленови тръби с диаметър 110 мм на мястото на стар етернитов водопровод с диаметър 100 мм.

Освен реконструкцията на водопроводи, ще бъдат подменени и прилежащите сградни водопроводни отклонения. Дружеството инвестира в проектите 288 хил. лв. и ще подобри качеството на услугата водоснабдяване на 270 домакинства в трите района.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...