СОС обсъжда създаване на комисия, определяща кандидатите за Съвета на директорите на "Топлофикация"

386
Столичният общински съвет ще разгледа предложението на кмета Бойко Борисов и на председателя на съвета Владимир Кисьов за създаването на комисия за определянето на кандидатурата за член на Съвета на директорите на столичната "Топлофикация".

Изискването към кандидатите е да са неосъждани и да имат най-малко три години опит в управлението на търговско дружество. Заедно с документите за кандидатстване трябва да се приложи бизнес програма за работата на топлофикационното дружество.

Одобрената кандидатура ще бъде предложена за гласуване от Столичния общински съвет.

Предлага се комисията, която ще определи кандидата, да включва председателя на общинския съвет, кмета на София, секретаря на Столичната община, по един представител на политическите сили, представени в съвета, и един представител на независимите общински съветници.

Срокът за извършването на публичен подбор, даден в предложението за решение, е до 30 дни.

Процедурата за избор на член на Съвета на директорите на "Топлофикация-София" се налага заради решението на Столичния общински съвет, с което досегашният изпълнителен директор Наско Михов беше освободен от Съвета на директорите на дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg