Спад в търговията с текстил, мебели и битова техника

525
Спад в търговията с текстил, мебели и битова техника

Оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени намалява с 0.2% в сравнение с предходния месец, показват предварителните сезонно изгладени данни на НСИ през април 2011 г.

През април 2011 г. оборотът в търговията на дребно е с 0.5% над равнището от същия месец на предходната година.

Оборотът през април 2011 г. спрямо същия месец на 2010 г. нараства в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 5.8%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1.2%, и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 0.7%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки забита - с 5.0%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2.2%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.9%.

През април 2011 г. оборотът е над равнището от предходния месец в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 0.3%, и в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 0.2%.

Спад се наблюдава в четири групи дейности, като най-голям е в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.9%, а най-малък - в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.1%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg