Станишев: По-високото качество на живот и по-добрата икономическа среда са сред акцентите

433
Станишев: По-високото качество на живот и по-добрата икономическа среда са сред акцентите

По-високо качество на живот, по-добра икономическа и конкурентна среда са част от акцентите, които са поставени при дискусията за бюджетната политика на правителството на разширеното заседание на управляващата коалиция в Банско. Това каза министър-председателят Сергей Станишев на пресконференция след заседанието.

Той посочи, че е създадена специална работна група, която ще се съсредоточи върху няколко програми, насочени към възрастните хора в България, към нивото на техните доходи и социалната им интеграция.

Тя ще работи и по програма за младите хора и семейството, за продължаване на политиката в данъчната област, като се гарантират стимулите за работещи и работодатели и за преодоляването на сивата икономика, която все още остава сериозен проблем.

Сергей Станишев отбеляза, че е подготвен и одобрен конкретен план за действие от МВР и Министерството на правосъдието във връзка с критиките в доклада на ЕК в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Гледаме на съдебната власт като на партньор, за да постигнем видими резултати, заяви премиерът и допълни, че ще се направи всичко възможно, за да се осигури законовата база.

В края на септември ще се гледат промени в НК и НПК, предстоят и промени в Закона за специалните разузнавателни средства, където се очаква да се направят промени в посока към по-голям контрол при използването, съхраняването и унищожаването на такива средства.

Предстоят промени в правилника към закона за МИР и структуриране на звеното за вътрешна сигурност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg