Станишев: Правителството да изтегли бюджета

1921
Станишев: Правителството да изтегли бюджета

"Това е проектобюджетът, който най-бързо се актуализира, тъй като в него са разчетени и ефектите от Кодекса за социалното осигуряване и се отразяват и много други неща, които не са вече факт", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев преди заседанието на Националния съвет на партията.

"Намерението за вдигане на осигуровките променя рамката и приходната част. Редно би било правителството да го изтегли и да си внесе най-сетне актуалния бюджет. Най-рано внесеният бюджет, най-рано ще бъде изтеглен", заяви още Станишев.

Той изтъкна, че в предизборната програма на ГЕРБ има обещание за 5 % намаляване на осигурителната тежест. "Миналата година, когато правителство реши да намалява осигуровките с 2 процентни пункта ние се противопоставихме.

Данъците могат да се свалят до определено ниво, което води и до увеличаване на приходите", коментира Станишев. Самият той не пожела да коментира дали увеличаването на осигуровките ще доведе до търсения ефект, тъй като намира, че това правителство е непредсказуемо и безотговорно.

Не знам какво ще измисли правителството, защото всяко нещо е предпоследно, сподели той. "Не може да импровизираш постоянно. Тази импровизация е на гърба на хората", каза още лидерът на БСП. Според него промените в пенсионната сфера трябва да се решават с широк консенсус в обществото.

"Самият замисъл на тъй наречената пенсионна реформа беше доста безумен. Близо 8 месеца държавата се тресе от напрежение и хората не знаят каква политика ще води правителството по отношение на пенсиите и начина на осигуряване и за това свидетелстват и последните импровизации. Ние категорично се противопоставихме много ясно на тази пенсионна реформа, която предвиждаше българите да работят докато умрат", каза Станишев преди пленума.

Източник/БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg