Столичани се жалват пред КЗП от лошото качество на услугите на "Градски Транспорт"

504
Столичани се жалват пред КЗП от лошото качество на услугите на

Столичани са изразили недоволство пред Комисията за защита на потребителите (КЗП) от качеството на услугите, предоставяни от "Градски транспорт", съобщиха от комисията, цитирани от БТА.

Оплакванията са постъпили на националния телефон на потребителя 0 700 111 22 и с писмени жалби. Част от гражданите твърдят, че превозните средства, които се движат по три големи булеварда - "Цариградско шосе", "Ген. Данаил Николаев" и "Сливница" не спазват обявеното разписание. Други се оплакват от лошото състояние на салоните на автобусите, тролеите и трамваите.

По този повод Комисията за защита на потребителите инициира провеждането на две работни срещи с представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Столична компания за градски транспорт - София (СКГТ), Пътна полиция - КАТ и Столична община. На тях са били обсъдени възможни бъдещи съвместни действия, които да доведат до повишаване качеството на услугите на масовия градски транспорт.

Сред предложенията е да се организира едноседмична съвместна кампания "Бус-лента" на територията на столицата. В рамките на инициативата се предвиждат проверки как се ползват лентите, определени за движение на автобусите и тролеите, и предприемане на действия за освобождаването им. В кампанията се очаква да се включат КЗП, КАТ и СКГТ.

Предложено е още СКГТ да контролира ефективно спазването на разписанието на градския транспорт в продължение на месец и половина и да запознае КЗП с резултатите, а Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" засили контрола по състоянието на пътническия салон на превозните средства.

Обсъдена е била и възможността да се потърси съдействието на инспектората към Столична община във връзка с функционирането на магазините за строителни материали на бул. "Ген. Данаил Николаев" и законосъобразността на ползването на тротоарните площи пред тях от клиенти и доставчици, което пречи на движението на обществения транспорт.

Предложенията за съвместните действия предстои да бъдат обсъдени от ръководствата на всяка от институциите, участвали в срещите, посочват от комисията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg