Строителството на Набуко започва през 2013 година

1105
Строителството на Набуко започва през 2013 година

Актуализираният график за проекта за газопровод "Набуко" бе обявен днес. Изпълнението на проекта се удължава с една година в съответствие с графика на доставките, а строителството се планира да започне през 2013, съобщиха от "Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл".

Промяната е в съответствие с графика на доставките на природен газ в Каспийския регион и региона на Близкия Изток, според изискванията на потенциалните доставчици. Строителството се планира да започне през 2013 година, за да напасне графика на проекта с този на доставчиците.

"Прогресът на "Набуко" е видим с напредването на процедурата по изготвяне на доклада по Оценка на въздействието върху околната и социалната среда (ОВОСС), както и с конкретни стъпки за подсигуряване на доставките и напредъка в другите направления на проекта. Процедурата "Отворен сезон" ще започне в момента, в който имаме ясни индикатори за конкретни ангажименти по доставката на газ. Веднага след това ще се премине към подписване на Окончателното инвестиционно решение. Така ние очакваме първите доставки на газ да бъдат осъществени през 2017 година. Проектът "Набуко", продължава да е актуален, както и нуждите на клиентите му", заяви Райнхард Мичек, изпълнителен директор на "Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл".

Акционерите в "Набуко" потвърдиха, че преговорите с доставчиците на газ са обнадеждаващи. Преговорите по осигуряване на доставките се водят от акционерите, но също и от трети страни като търговци на газ от Турция и Европа, които действат автономно. "Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл" e отговорна за инфраструктурното изграждане на проекта, съобщават още от компанията.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg