Търговията на дребно със спад през май

572
Търговията на дребно със спад през май

По предварителни сезонно изгладени данни на НСИ през май 2012 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени намалява с 0.3% спрямо предходния месец.

За май 2012 г. оборотът е с 1.8% под равнището на същия месец от предходната година. Той намалява в почти всички икономически дейности.

Намалението е най-голямо в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.6%, а най-малко - в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.1%. Увеличение на оборота се наблюдава в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.5%.

През май 2012 г. оборотът бележи ръст спрямо същия месец на 2011 г. в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона, или интернет - с 11.4% в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 3.8%, в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 2.2%, и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.9%.

Спад на оборота е регистриран в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 18.0%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 10.0%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 5.7%, и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.6%.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg