Техническият панаир "ЕСЕН 2007" вече е препълнен

431
Техническият панаир

Два месеца преди откриването на Международния технически панаир ангажираните изложбени площи са с 9% повече, в сравнение с общия им размер на предишното издание. Очаква се до старта на 24 септември 2007 г. да се увеличат както броят на участниците, така и наетите експозиционни площи, които в началото на месец август са с 29% повече спрямо същия период на миналата година.

Резултатите говорят за нарастващия интерес към Международния технически панаир, въпреки 30-процентното повишение на цените, което бе обявено през септември 2006 година. Макар и по-високи, те са конкурентни на условията в други изложбени центрове от съседни държави. В Пловдив квадратен метър закрита изложбена площ струва 110 евро, в Румъния – 200 евро, а в Турция – 300 долара.

Заради Закона за защита на конкуренцията, който изисква равнопоставеност между българските и чуждестранни компании, отпаднаха преференциите за наши изложители, но това не повлия отрицателно на тяхното представяне. Към момента заявените изложбени площи от български фирми са с 23% повече, в сравнение с август 2006 година.

Ще направим всичко възможно нашите клиенти, които са и наши партньори, да се представят добре, заяви изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов. За да се отговори на огромния интерес към авторитетния делови форум за инвестиционни стоки и технологии, в панаирния комплекс се подготвят нови експозиционни площи за голямо габаритна техника.

Към 2 август 9 държави са заявили официални участия, а на "ЕСЕН 2006" са били 8. Колективните участия от чужбина са 7 срещу 6 през миналата година. Официално се представят фирми от Австрия, Белгия, Италия, Китайски Тайпе, Турция, Франция, Чешката Република, Унгария и ЮАР, а съвместните експозиции са от Белгия, Германия, Полша, Румъния, Руската федерация, Сърбия.

В рамките на Есенния панаир се организират следните международни изложби:

АКВАТЕХ– за технологии и управление на водите

АУТОТЕХ – за транспорт и автосервизно оборудване

ЕЛТЕХ – за електроника и електротехника

ЕНЕКО – за енергетика и екология

ИНФОТЕХ – за информационни технологии

PC WORLD – България – за софтуер

МАШИНОСТРОЕНЕ: СТРОЙТЕХ – за строителство и архитектура, ХИМИЯ, АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПЛОВДИВ, като най-големи се очертават „Машиностроене” и „Стройтех”.

По време на изложението ще се представят и фирми, занимаващи се с издателска дейност и реклама, научни разработки, обучение и образование, транспорт и спедиторски услуги, експертизи и контрол, маркетинг и консултации, патенти, лицензи и ноу-хау.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...