Техническият панаир "ЕСЕН 2007" вече е препълнен

403
Техническият панаир

Два месеца преди откриването на Международния технически панаир ангажираните изложбени площи са с 9% повече, в сравнение с общия им размер на предишното издание. Очаква се до старта на 24 септември 2007 г. да се увеличат както броят на участниците, така и наетите експозиционни площи, които в началото на месец август са с 29% повече спрямо същия период на миналата година.

Резултатите говорят за нарастващия интерес към Международния технически панаир, въпреки 30-процентното повишение на цените, което бе обявено през септември 2006 година. Макар и по-високи, те са конкурентни на условията в други изложбени центрове от съседни държави. В Пловдив квадратен метър закрита изложбена площ струва 110 евро, в Румъния – 200 евро, а в Турция – 300 долара.

Заради Закона за защита на конкуренцията, който изисква равнопоставеност между българските и чуждестранни компании, отпаднаха преференциите за наши изложители, но това не повлия отрицателно на тяхното представяне. Към момента заявените изложбени площи от български фирми са с 23% повече, в сравнение с август 2006 година.

Ще направим всичко възможно нашите клиенти, които са и наши партньори, да се представят добре, заяви изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов. За да се отговори на огромния интерес към авторитетния делови форум за инвестиционни стоки и технологии, в панаирния комплекс се подготвят нови експозиционни площи за голямо габаритна техника.

Към 2 август 9 държави са заявили официални участия, а на "ЕСЕН 2006" са били 8. Колективните участия от чужбина са 7 срещу 6 през миналата година. Официално се представят фирми от Австрия, Белгия, Италия, Китайски Тайпе, Турция, Франция, Чешката Република, Унгария и ЮАР, а съвместните експозиции са от Белгия, Германия, Полша, Румъния, Руската федерация, Сърбия.

В рамките на Есенния панаир се организират следните международни изложби:

АКВАТЕХ– за технологии и управление на водите

АУТОТЕХ – за транспорт и автосервизно оборудване

ЕЛТЕХ – за електроника и електротехника

ЕНЕКО – за енергетика и екология

ИНФОТЕХ – за информационни технологии

PC WORLD – България – за софтуер

МАШИНОСТРОЕНЕ: СТРОЙТЕХ – за строителство и архитектура, ХИМИЯ, АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПЛОВДИВ, като най-големи се очертават „Машиностроене” и „Стройтех”.

По време на изложението ще се представят и фирми, занимаващи се с издателска дейност и реклама, научни разработки, обучение и образование, транспорт и спедиторски услуги, експертизи и контрол, маркетинг и консултации, патенти, лицензи и ноу-хау.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg