В НС обсъждат промени в 18 закона заради ДА „Национална сигурност“

384
В НС обсъждат промени в 18 закона заради ДА „Национална сигурност“

Днес в Народното събрание комисиите по вътрешна сигурност и обществен ред, по правни въпроси, по транспорт и съобщения и по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство ще започнат обсъждането на внесени от Министерския съвет промени в 18 закона, които произтичат от влезлия в сила от 1 януари 2008 г. Закон за държавна агенция „Национална сигурност”.

Промените целят осигуряване на ефективното изпълнение на законовите задачи на агенцията като специализиран орган към Министерския съвет за изпълнение на политиката по защита на националната сигурност, съобщиха от пресцентъра на парламента.

На днешното си заседание Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство ще разгледа Законопроект за регионалното развитие. Проектът за изцяло нов закон е внесен от Министерския съвет. Той отчита важни насоки на политиката за регионално развитие в европейски план, свързани с изпълнението на целите на Лисабонската стратегия на ЕС, политиката за устойчиво развитие и за европейско териториално сътрудничество.

Комисията по отбрана ще разгледа промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Измененията предвиждат създаването на правна уредба, гарантираща изпълнението на задачите на въоръжените сили за участие в международни мисии и операции извън страната.

Подкомисията по усвояването на средствата от Европейския съюз към Комисията по европейските въпроси ще проведе изслушване по оперативна програма “Конкурентноспособност”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg