В Плевен събраха 151 млн. лв. от данъци и осигуровки

354
В Плевен събраха 151 млн. лв. от данъци и осигуровки

В Плевен през 2007 година са събрани 151 млн. лв. от данъци и от осигурителни вноски. Постъпленията от преки данъци (корпоративни и данък върху доходите) са с около 7 млн. лв. повече, в сравнение с предходната година. Това съобщи Милена Михайлова - директор на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите, цитирана от БТА.

Преизпълнението на приходите е с 10 на сто, въпреки решението на законодателя за намаляване на ставките и за увеличаване на необлагаемия минимум, уточни Михайлова. Много съществено е нараснала сумата на внесения данък върху доходите по трудов договор - увеличението е над 5.3 млн. лв. спрямо 2006 г. При осигурителните вноски също се наблюдава трайна тенденция за подобряване на събираемостта. Събрани са 8.2 млн. лв. повече от социални и от здравни осигуровки.

В бюджета на държавното обществено осигуряване са постъпили общо 64.2 млн. лв. социалноосигурителни вноски - с 4.6 млн. повече, отколкото през миналата година. Постъпленията от здравни осигуровки също са се увеличили - те са 16.3 млн. лв. - с 1 млн. лева повече от 2006 г. Приходите от ДДС са 26 млн. лв. - 53 на сто повече от планираните, а спрямо миналата година постъпленията са с 8.8 млн. лв. повече.

Очевидно е, че създаването на НАП има своите положителни ефекти - приходите в бюджета нарастват, коментира Михайлова. Според нея резултатите, които са постигнати от 220-те служители на дирекцията в Плевенско са добри.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg