В София се провежда изложението „Логистика, транспорт, инфраструктура“

521
В София се провежда изложението „Логистика, транспорт, инфраструктура“

От днес до 16 февруари Интер Експо и Конгресен Център – София е домакин на второто издание на международната специализирана изложба „Логистика, транспорт, инфраструктура“. В изложението участват 120 изложители и подизложители от 20 държави - България, Германия, Холандия, Испания, Гърция, Кипър, САЩ, Италия, Великобритания, Швейцария и др.

“Комплексният характер на логистиката и ефектът, който има върху цялостното оптимизиране на транспортните потоци, я правят водещ фактор за повишаване на конкурентоспособността на европейската икономика”, заяви министърът на транспорта Петър Мутафчиев при откриването на изложбата.

Основната цел на конференцията е да бъде направена оценка на състоянието на транспортно-логистичната система на страната, да се посочат проблемите и да се формулират предложенията за по-нататъшното развитие в тази област. Сред участниците в конференцията е немска бизнес делегация, водена от Манфред Бьос, вицепрезидент на Германския съюз за спедиция и логистика – Бон.

Фокус на пленарното заседание и сесиите са основните приоритети и проекти в утвърдената от Европейската комисия Секторна оперативна програма „Транспорт", развитието на пазара на логистични услуги и подобряването на интермодалността на превозите, транспортно-логистичните вериги като добри практики и бизнес реализации на университетите като иновативни центрове за подготовка на специалисти в тази сфера.

Акцент в тазгодишното издание са тематичните сектори: логистика и спедиция, складова техника и оборудване, специализирани транспортни средства и
транспортна информатика.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg