Вальо Топлото: Невинен съм, медиите пишат лъжи

315
Вальо Топлото: Невинен съм, медиите пишат лъжи

Аз съм тук, защото вие в продължение на 9 месеца пишете, че съм откраднал парите от Топлофикация.

Това заяви бившият директор на столичната топлофикация Валентин Димитров, който говори пред медиите почти 20 минути преди заседанието на Апелативния съд, на което Димитров иска освобождаване под домашен арест.

По думите му се е създала такава обществена нагласа в резултат на публикациите в средствата за масова информация, свързани с делото, че ако попитат 10 произволно избрани човека от улицата, те без колебание щели да кажат, че знаят, че Валентин Димитров е откраднал пари от топлофикация, защото това са научили от медиите.

Той припомни, че на последното си заседание Софийски градски съд съдът е отхвърлил обвиненията за пране на пари срещу него.

По думите на Димитров парите му били предоставени от около 10 фирми - в това число австрийски, не да ги съхранява, а да ги управлява, тъй като той може добре да върши това.

Написах писмото, за да насоча разследващите органи към хора, които знаят за какво става дума в Топлофикация и един от тях е министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, заяви още Валентин Димитров.

Относно случая с писмото, в което се споменават инициалите на министъра на икономиката "Р. Овч.", Валентин Димитров обясни, че той е написал писмото, за да насочи разследващите органи към хора, които знаят за какво става дума в Топлофикация и един от тях е министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Димитров каза, че когато той е станал директор на Топлофикация през 1996 година, Овчаров е бил министър на икономиката, но тогава не са се познавали лично.
Запознали са се през 1999 година, когато Овчаров кандидатства за кмет на столицата.

Димитров изтъкна, че за периода 2004 - 2005 година дружеството за първи път не е на загуба, а на печалба от 23 милиона лева, докато сега Топлофикация е със 7 милиона лева загуба.

По обвиненията срещу него за неплащане на данъци Димитров каза, за периода, когато е бил шеф на Топлофикация и за който е разследван, е платил 320 000 лева данъци.
Той посочи още, че си е купил жилище на стойност 100 000 лева.

Бившият шеф на дружеството допълни, че по въпроса за джакузито нещата не стоят така, както са представени в медиите.
През периода 2000 - 2002 година по решение на контролния орган на Топлофикация е започнала модернизация на лекарския и зъболекарския кабинет, като е създаден и рехабилитационен кабинет.

В него била и „перлената" вана, която всъщност е пластмасова и е на стойност не повече от 1800 лева, поясни Димитров.
Той подчерта, че ваната не е била за негово лично ползване, а част от инвентара на рехабилитационния кабинет.

Валентин Димитров обобщи, че каза като шеф на Топлофикация се е стремял честно и почтено да работи за просперитета на дружеството, за неговата модернизация и ефективност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg