Василев връчва първите инструкции за домашно ползване на лицензиран софтуер

348
Василев връчва първите инструкции за домашно ползване на лицензиран софтуер

Утре, 27 март 2007 г. министър Василев ще връчи първите инструкции за домашно ползване на лицензиран софтуер (операционна система и офис пакет) на ИКТ директорите на министерства и агенции.

Това ще стане при откриването на Информационния ден по програмата на Европейската общност за електронен обмен на данни между администрациите, бизнеса и гражданите в Европа (Interoperable Delivery of European eGovernment Services to public Administrations, Businesses and Citizens/IDABC).

Официален гост и лектор на събитието ще бъде Карел де Вриндт, началник на отдел "IDABC" към Генерална дирекция „Информатика" на Европейската комисия.

Управляващият комитет на IDABC за България ще бъде представен от Юрий Алкалай, директор на дирекция „Електронно правителство" към МДААР. Лектори от българска страна ще бъдат Славчо Манолов и Георги Вълчев, координатори в Координационния център по информационни, комуникационни и управленски технологии към Министерския съвет и ПРООН, и Валентин Милев, главен експерт в дирекция „Стратегическо планиране и управление" към Министерския съвет.

Програма IDABC има за цел да създаде единно информационно пространство за обмен на данни между администрациите на страните членки на Европейския съюз, като подпомага формулирането, разработването и използването на единни решения за предоставяне на електронни услуги от администрациите към гражданите и бизнеса.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg