Въвеждат общи критерии в търсенето на потенциални инвеститори

681
Въвеждат общи критерии в търсенето на потенциални инвеститори

Правителството одобри въвеждането на общи критерии за администрацията при представяне на инвестиционни проекти пред потенциални инвеститори.

Целта е проектните предложения на различните институции, за които се търси външно финансиране, да бъдат оформени по еднакъв начин във вид, който да даде възможност за бързо възприемане на представената информация.

По този начин потенциалният инвеститор ще може да открои проекта, който му е направил най-трайно впечатление, съобщават от пресцентъра на кабинета.

Предлага се примерен формат за представяне на проектни предложения, с което ще се улесни изготвянето на презентационни материали от държавната и общинските администрации.

Изготвен е и образец на заявление за представяне на инвестиционен проект с цел намиране на инвеститор.

Той ще се представя от министъра на икономиката, от дружества или неправителствени организации, които търсят финансиране за проектните си предложения.

През 2019 г. кабинетът няма да издава държавни гаранции и заемиТова ще осигури последователност при прилагането на мерките за подобряване на бюджетната позиция

Образецът на заявление ще бъде публикуван на интернет сайта на Министерството на икономиката.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg