Седмица след Великден, цената на яйцата по цени на едро се понижиха с над 7%, или 2 ст. за брой до 0.24 лв., става ясно от седмичния бюлетин на Държавната комисия по стокови борси и тържища.

По-голямо за седмицата от 17 до 20 април е поевтиняването при вносните картофи, загубили 8.7 на сто до 0.42 лв./кг.

Спадът при вносните домати е от 6.1 на сто до 2 лв./кг, докато българските картофи отчитат поевтиняване от 5 на сто до 0.38 лв./кг.

Ябълките и оранжерийните домати са най-поскъпващите хранителни продукти за изминаващата седмица, като добавят по около 4 на сто до съответно 0.94 и 1.30 лв. за българските и вносните ябълки и 2.62 лв./кг при доматите.

Цената на чесънът отчита ръст от 2% до 2.62 лв./кг.