Започна мисията на МВФ в България

353
Започна мисията на МВФ в България

Днес, 4 октомври 2007 г., екип на Министерство на финансите се срещна с Мисията на Международния валутен фонд, водена от новия ръководител на екипите за България и Румъния - Алберт Йагер. Мисията на МВФ у нас е до 16.10.2007 г. за редовните консултации със страната по член ІV от Учредителния договор на Фонда.

В рамките срещата екипът на МФ представи изпълнението на макроикономическите показатели и на финансово-икономическите политики, провеждани в страната през настоящата година.

Зам.-министърът на финансите Любомир Дацов заяви на срещата, че очаква икономическия ръст за 2007 г. да бъде в рамките на 6.3 – 6.5 %. Той допълни, че изпълнението на приходите върви добре, което в голяма степен е резултат на извършените реформи и намляването на данъчните ставки.

Приходите в общинските бюджети също вървят много добре – отбеляза зам.-министърът. Той заяви още, че ще продължава да се работи за подобряването на бизнес климата в страната, а най-сериозното притеснение за стабилната фискална позиция остава разрастващия се дефицит по текущата сметка.

Като основни стъпки за поддържане на макроикономическата стабилност и в бъдеще, зам.-министър Дацов определи поддържането на бюджетни превишения и през следващите няколко години и недопускане на разширяване на публичния сектор. Той допълни, че структурните реформи ще продължат и това е взето предвид при изготвянето на бюджета за следващата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg