Започва рехабилитацията на пътя Лом-Монтана за 5.77 млн. евро

416
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и секторен ръководител на програмите ФАР и ИСПА в Министерството на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще подпише договорите за рехабилитация на пътя Лом-Монтана и за супервизия на обекта с избраните изпълнители.

Това ще стане на 18 октомври в Лом на мястото, откъдето ще се даде начало на проекта, съобщи пресцентърът на ведомството.

Рехабилитацията на пътя Лом-Монтана се финансира по програмата ФАР-Трансгранично сътрудничество между България и Румъния. След международен търг за изпълнител на проекта е избрана фирмата "Пътстрой 92" АД. Стойността на договора за рехабилитация на 41-километровата отсечка от второкласния път е 5 772 564 евро.

Рехабилитацията ще подобри условията на трафик и безопасност на пътя и ще го приведе към европейските стандарти.

Супервизията ще се извършва от сдружение ADO S.A. - Гърция; "Градиакт Консулт" ООД - България, след като сдружението спечели обявения международен ограничен търг. Стойността на договора за супервизия е 550 000 евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg