Завишено количество газове в ТЕЦ "Лукойл Нефтохим Бургас" заради авария

1498
Завишено количество газове в ТЕЦ

В 10.10 часа тази сутрин поради пропуск на линия за питателна вода към ТЕЦ - "Лукойл Нефтохим Бургас" АД е спряно парапроизводството в ТЕЦ-а, съобщиха от комбината.
Поради тази причина са настъпили промени в нормалната технологична дейност на някои инсталации
. Във връзка с възникналата ситуация е налице завишено количество на газове, постъпващи на факел.

Назначена е вътрешна комисия, която ще установи причината за възникналия инцидент, предаде БТА. Ръководството на дружеството предприема всички необходими мерки за привеждане на инсталациите в нормален технологичен режим.

За инцидента своевременно са информирани РИОСВ - Бургас, Гражданска защита, Община Бургас и Община Камено, Областната управа.

Автоматичните измервателни станции в бургаския квартал "Долно Езерово", комплекс "Меден Рудник" и оптичната система OPSIS в центъра на града към 13.00 часа днес не отчитат превишения на вредни емисии във въздуха вследствие на настъпилата авария в "Лукойл Нефтохим", съобщиха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите - Бургас.

Към момента работят 4 инсталации, които са с независимо захранване. РИОСВ извършва непрекъснато наблюдение на състоянието на атмосферния въздух в прилежащите райони. До момента няма получени сигнали за наднормено замърсяване и обгазяване на районите около основната площадка на комбината.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg